A további lapokon található színes "nyomógombok" elirányítanak, hogy mit kell tenned !!
Ez a rendszer használható bármilyen 3-4 résztvevős játék adminisztrálásához, pl.: ulti, römi, snapszer. Illetve ezen eredmények összevonására.
1./ Ha soha életedben nem kezeltél még EXCEL táblát NE próbálkozz, inkább papír ceruza !
Ez a tábla pillanatnyilag max. 96 egyéni versenyzőt tud kezelni. A jellemző 6 fordulós versenyek miatt, itt 4-5 forduló van számszerűsítve, mert a vége úgyis az aktuális verseny állás szerint megy. Ez alól kivételek a 9,15,21,27,45 résztvevős versenyek, ezeknél  mindenki-mindenkivel játszik számu  forduló van  megadva.
2. Ez a tábla az alap,  ezt nem tudod menteni mert írásvédett. A munkát azzal kezd, hogy mentsd el másnéven, és utána kezdj dolgozni. 
3. Egyéni verseny esetén a "nevek tárháza" lapról indulj. Itt egy előre feltöltött névsort találsz. Ha az induló itt szerepel, az általa húzott sorszámot írd ide. /ha nincs a névsorban írd be/  A születési dátum megadása a legidősebb-legfiatalabb versenyző gyors megállapítását segítí. A többi adat opcionális.A nevezések lezárása után egy kattintással bekerül a rajtlistába az indulók névsora, a húzott sorszám szerinti sorrendben. Ezután kezdődhet az ültetés és verseny. 
4. A " nevek tárháza" lapon kívül kizárólag az "egyének beírása" nevübe írhatsz,a versenyzők fordulónkénti eredményeit ill. itt törölheted a nevet, ha valaki kiszállna.
5. A rajtlista elkészülte után az "egyének beírása" oldalon folytatódik a munka. Az itt található színes nyomógombok remélhetőleg egyértelmű útmutatást adnak. Először az "indulók száma" gombra kattints, a második lépés az ültetések elkészítése. A "nyomtatás" oldalon a jegyzőkönyv űrlapok gyors kinyomtatása lehetséges, ha nem nyomtatsz, akkor is innen  kell kiírnod a  jegyzőkönyveket. Másoltasd ide a FORDULÓSZÁM BEÍRÁSA UTÁN az asztal beosztást, a 2 lehetőség valamelyikével : sorsolt VAGY svájci.
Teendőid Pontokba szedve :  1./ "nevek tárháza" lap , sorszámhúzás, rajtlista bemásoltatása az "egyének beírása" lapba.. - MENTÉS !!
                                          2./ "egyének beírása" lap , 1.-indulók száma gomb 2. -ültetési rend elkészítése gomb. - MENTÉS !!
                                          3./ "nyomtatás" lap , ha nyomtatóval - ha kézzel írod a jegyzőkönyveket.
                                          4./ "egyének beírása" lap , forduló eredményeinek beírása. - MENTÉS !
                                          5./ CTRL+q megnyomásával verseny állás frissítése, 3-4 pontok ismétlése ahány forduló van. MENTÉS !!
SOKAT MENTSÜNK, SOK BEÍRÁS UTÁN FELTÉTLEN ÉS MINDIG MÁS NÉVEN. A biztonság kedvéért a neveket és a húzott sorszámot egy papírra is írjuk fel.
    Az egyes táblázatoknál további útmutatások vannak, vedd azokat is figyelembe. Lehetőleg soha ne törölj, hanem javítsd a félregépelést.
A CTRL+Q lenyomására képződnek a beírt adatokból számolt sorrend. TIPP: ha nem reagál a CTRL-Q-ra kattints be a táblába akárhova és ismételd a CTRL+Q-t.
P.U.M.A. Ulti Klub . EZ A TÁBLA SZABADON HASZNÁLHATÓ, TERJESZTHETŐ.Kérdés, kritika,ötletek Révész György revesz@t-online.hu
Ha csak pont - Ft összeadására és sorrend képzésre használod, az első 4 füzetlap kivételével bármelyik törölhető.